NIEUWSBRIEF

Meld u aan voor de FOKA nieuwsbrief

Olympus introduceert nieuwe E-PL2 camera

Datum: 3 januari 2011 10:01
Door: Henri
Rubriek: CAMERA nieuws

Olympus komt met een opvolger voor zijn E-PL1 m4/3-camera. De E-PL2 zal voorzien zijn van een nieuwe body, een beter lcd en een nieuwe kitlens die minder geluid zou maken bij scherpstellen.

De E-PL2 zou gebruikmaken van dezelfde beeldensor, maar wel voorzien zijn van een aangepaste body en nieuwe features. Daarbij zou Olympus een nieuwe 14-42mm f3.5/5.6-kitlens bundelen met een stillere scherpstelmotor. Dit moet ervoor zorgen dat het geluid van de lens tijdens het opnemen van filmpjes niet opgepakt wordt.

 

Naast een vernieuwd design met aangepaste handgreep zou de E-PL2 ook voorzien zijn van een losse knop voor de filmstand, een hoge resolutie-lcd van 3inch met 460.000 pixels en een maximale lichtgevoeligheid van 6400 iso. Olympus zou bij de camera ook een losse bluetooth-module leveren. Deze wordt op de hotshoe geschoven en kan daarna gebruikt worden om foto's naar een Android- of Windows Phone 7-toestel te versturen. Daarna kan de dataverbinding van de telefoon gebruikt worden om de foto's online te zetten. De camera moet waarschijnlijk in februari in de schappen liggen tegen een nog onbekende prijs.

foto: klik hierNog geen reacties

Reageren

Naam
 
Commentaar  
 

HOME